Gerookte uiensoep
De volgende waren heb ik gerookt: Uien, pepers, belegen kaas, paddestoelen, sweet chilli peppers met kaas, courgette en later heb ik nog kippenvleugels gehaald. De kast is prima te stoken en vooral op temperatuur te houden. De spijlen onderin zijn 1 cm bij 1 cm en dat houdt de warmte, zoals voorspeld, erg goed vast.
Hieronder zie je de mengelmoes van eikenhout, appelhout (blokken) en takken van de vijgenboom, beukensnippers en rookkruiden. Overheerlijke rookgeur die ik niet snel zal vergeten.

Boven dit heerlijke rookspel lag de kaas, ui,peper, paddestoelen, courgettes en sweet chillies.



Gerookte uiensoep
Later heb ik de uien uit de rookoven gehaald en een pan water (4 ltr) op het vuur gezet. De uien gesneden en bij het water gevoegd. 2 laurierblaadjes erbij, 10 peperkorrels, 40 gram boter en wat geraspte "gerookte" kaas.
Later heb ik de uien uit de rookoven gehaald en een pan water (4 ltr) op het vuur gezet. De uien gesneden en bij het water gevoegd. 2 laurierblaadjes erbij, 10 peperkorrels, 40 gram boter en wat geraspte "gerookte" kaas.

Salade met gerookte amandelen, gerookte kaas en vijgen
Pittige (maaltijd)salade met gerookte amandelen, gerookte kaas en vijgen..
Ingredienten: (4 personen)
250 gram notensla
2 zoete puntpaprika`s
2 jalapeno-pepers
handje uitgelekte zilveruitjes
200 gram amandelen
400 gram harde kaas
6 verse vijgen
Scheutje extra vergine olijfolie.
Scheutje balsamicodressing.
(evt) Italiaans brood
Bereiding:
Versnipper de harde kaas in hapklare blokjes en meng deze met de amandelen.
Plaats deze in een aluminium schaal (met ventilatie) gedurende 40 minuten op een temperatuur van 80 graden.
Was en snijdt de notensla. Ontdoe de puntpaprika`s van hun lijsten en snij deze in lange repen. Snij de Jalapeno-pepers heel fijn. Halveer de zilveruitjes en halveer de verse vijgen. Doe alles in een flinke mengschaal en meng het geheel met een scheutje olijfolie en balsamicodressing.
Haal na een uur het amandel-kaas-mensgel uit de oven, voeg op smaak wat peper en zout toe, en meng het geheel met de salade in de mengschaal. Serveer het op diepe borden, of eventueel op mooie stukken Italiaans brood!
Rook smakelijk!
Ingredienten: (4 personen)
250 gram notensla
2 zoete puntpaprika`s
2 jalapeno-pepers
handje uitgelekte zilveruitjes
200 gram amandelen
400 gram harde kaas
6 verse vijgen
Scheutje extra vergine olijfolie.
Scheutje balsamicodressing.
(evt) Italiaans brood
Bereiding:
Versnipper de harde kaas in hapklare blokjes en meng deze met de amandelen.
Plaats deze in een aluminium schaal (met ventilatie) gedurende 40 minuten op een temperatuur van 80 graden.
Was en snijdt de notensla. Ontdoe de puntpaprika`s van hun lijsten en snij deze in lange repen. Snij de Jalapeno-pepers heel fijn. Halveer de zilveruitjes en halveer de verse vijgen. Doe alles in een flinke mengschaal en meng het geheel met een scheutje olijfolie en balsamicodressing.
Haal na een uur het amandel-kaas-mensgel uit de oven, voeg op smaak wat peper en zout toe, en meng het geheel met de salade in de mengschaal. Serveer het op diepe borden, of eventueel op mooie stukken Italiaans brood!
Rook smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten